Volledig scherm
Het Klimbos Westerschouwen is weer geopend. © Wendy Wagenmakers

Klimbos Westerschouwen is niet voor bangeriken

videoBURGH-HAAMSTEDE - Het nieuwe seizoen voor het klimbos in Westerschouwen is geopend. Het vierde alweer. Het klimparcours, niet weggelegd voor bangeriken en hoogtevrezers, heeft een vaste plek veroverd in het Zeeuwse buitenspelen.

Eigenlijk was ze met haar tien jaar te klein voor het vijfde parcours. Maar Febe deed het lekker toch. Dan maar een beetje wiebelen en balanceren om erbij te kunnen. Na een paar minuten stond ze met een grote grijns bij de volgende boom.

Het Middelburgse meisje is niet voor het eerst in het klimbos in Westerschouwen. Eerder was ze er met twee kinderfeestjes, nu is ze met haar ouders en broer Maurits. Toevallig, want eigenlijk zou het gezin gaan picknicken. Maar toen Febe de touwen zag, was ze niet meer te houden.

De tekst loopt door onder de video.

Ze is niet de enige die kickt op de spanning van de hoge hindernisbaan. ,,In de zomer hebben we tweehonderd deelnemers per dag", vertelt instructeur Robby Capello. ,,Buiten de zomer zijn hier veel scholen en bedrijven die hier hun jaarlijkse uitje doen. Of mensen die in de buurt vergaderen en tussendoor wat een teambuilding willen doen."

Volledig scherm
Klimbos © Wendy Wagenmakers

Het klimbos, geëxploiteerd door De Zeeuwse Gasten, is een doorslaand succes. Toeristen, maar ook Zeeuwen uit de hele provincie weten het te vinden. ,,Er zijn hier verder ook geen klimbossen. Alleen Middelburg had er één. Maar daar hing je op palen boven de A58. Dat was al snel gesloten."

Het hele verhaal maandag in de PZC.