Bij een huiszoeking in Burgh-Haamstede vond de politie ruim zeventigduizend euro aan contant geld in een kluis. De bewoonster kwam echter rond van een bijstandsuitkering.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij een huiszoeking in Burgh-Haamstede vond de politie ruim zeventigduizend euro aan contant geld in een kluis. De bewoonster kwam echter rond van een bijstandsuitkering. © ANP/AD

Kinderen willen tienduizenden euro’s terug die de gemeente Schouwen-Duiveland van hun moeder heeft ‘afgepakt’

Iemand met een bijstandsuitkering die ruim 70.000 euro aan contant geld in de kluis heeft. Dat is vreemd, vond de gemeente Schouwen-Duiveland. De stapel biljetten werd in beslag genomen en de uitkering stopgezet. Maar de kinderen van de vrouw houden vol dat het hún geld was waar moeder op paste.

  1. Rosalinde en haar leerlingen brengen eerbetoon aan de negen jongens die in Brouwershaven stierven
    PREMIUM

    Rosalinde en haar leerlingen brengen eerbetoon aan de negen jongens die in Brouwersha­ven stierven

    Ze keert de kunstwerken die ze maakt nóóit de rug toe. En al helemaal niet het monument Sound Wave B-24M | 10-FO 44-50747 bij Brouwershaven. Daar werd op 5 april 1945 een bommenwerper uit de lucht geschoten. Negen jonge gasten kwamen om het leven. Kunstenaar Rosalinde van Ingen Schenau werkt met leerlingen van het Pieter Zeeman Lyceum in Zierikzee aan de herdenking.
    Brouwershaven, Zierikzee