Volledig scherm
Palen uit de grond gerukt en planten vertrapt. © Cindy Te Ronde

Kinderen van slag na vandalisme schoolmoestuin in Burgh-Haamstede: 'Dit doet zo'n pijn'

BURGH-HAAMSTEDE - Leraren en kinderen van basisschool Onder De Wieken in Burgh-Haamstede zijn boos en verdrietig. Vandalen sloopten afgelopen weekend hun schoolmoestuin waar de kinderen een jaar lang aan werkten.   

De ravage is groot bij de basisschool. Emmers zijn kapotgetrapt, planten vertrapt en uit de grond getrokken en de regenton is vernield. Zelfs de door kinderen gemaakte naambordjes zijn gesloopt. De leerlingen waren maandag dan ook flink van slag, volgens directeur Cindy te Ronde. 

"Deze leerlingen zijn zo trots op hun moestuin waar ze een heel jaar lang keihard met moeders en oma's aan hebben gewerkt. En dan doet dit zo'n pijn. Dat alles waar je zo hard voor hebt gewerkt, dat je zo mooi hebt opgebouwd, elke keer wordt vernield", zegt Te Ronde. 

Naast de moestuin werden ook speeltoestellen vernield, latjes gebroken, banken en tafels van de buitenklas omgegooid en opgestapeld zodat op het dak geklommen kon worden. 

Het is volgens Te Ronde niet voor het eerst dat vandalen er huishouden. Al een paar weekenden vernielen onverlaten er spullen. Ook basisschool De Kirreweie is daarvan slachtoffer, omdat ze schoolplein met elkaar delen. "Elke maandagochtend vragen de leerkrachten van beide scholen zich weer af hoe zij het schoolplein zullen aantreffen? Maandagochtend stond het huilen de leerkrachten nader dan het lachen."

Directeur Te Ronde vermoedt dat het om oud-leerlingen gaan. Ze heeft aangifte gedaan en vraagt omwonenden om alert te zijn. "Als u jongeren ziet die zich na 17.30 uur op het schoolplein bevinden, terwijl het hek dicht is, willen we u vragen de politie te bellen."

Volledig scherm
Kapotte plantjes. © Cindy Te Ronde
Volledig scherm
Regenton kapot. © Cindy Te Ronde
Volledig scherm
Vogelnest is kapot en moet in zijn geheel vervangen worden. © Cindy Te Ronde
Volledig scherm
Tafels gesloopt. © Cindy Te Ronde
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement