Volledig scherm
Intocht Sinterklaas © Esme Soesman

Kinderen helpen Sinterklaas naar zijn logeeradres te brengen

ZIERIKZEE - Heb je een lange zeereis van Spanje naar Nederland achter de rug, vallen de laatste paar 100 meter van je vaartocht in het water. Sint moest zaterdag in Zierikzee een steiger eerder afmeren dan hij voorgaande jaren deed. Het witte bruggetje bij de Zuidhavenpoort ging door een blikseminslag niet meer open.

Die laatste zenuwslopende minuten voor zijn aankomst leken daarmee iets minder lang te duren dan normaal. Maar dat kan ook komen door Manon en Anique van het Sinterklaas Journaal Zierikzee, die de wachttijd moeiteloos aan elkaar kletsten. Eenmaal aan land maakten Sint en zwarte pieten (er zat geen roetveegpiet bij) het wachten ruimschoots goed. 

Taai-Taaiband

Met de Taai-Taaiband die lekker rondhupste, de spontane foto- en kletssessies op straat met kindjes, de al dan niet glutenvrije pepernoten en met het optreden op het Havenplein. Daar stond de kersverse kinderburgemeester Josefien meteen op voor de burgertjes van Schouwen-Duiveland. ,,Deze kinderen verwachten wel allemaal een cadeautje hè”, sprak ze de Sint streng toe.

Quote

Deze kinderen verwachten wel allemaal een cadeautje hè

Josefien van der Meer, Kinderburgemeester Schouwen-Duiveland

Grote mensenburgemeester Gerard Rabelink ontving voor de laatste keer Sinterklaas in Zierikzee. In mei hangt hij de burgemeestersketting aan de wilgen. Sint kocht er speciaal een afscheidscadeautje voor: een geruite pyjama met een afbeelding van zichzelf.  

Logeerspullen

Een beetje lui achterover leunen, zat er voor de kinderen in Zierikzee niet in. Grote en kleine pieten moesten meehelpen om de logeerspullen van Sint en stápels cadeaus naar het Sinterklaashuis in de Meelstraat te brengen. In een lange rij werden de spulletjes doorgegeven van het Havenplein naar het Sinterklaashuis. Dat opent zaterdag 23 november de deuren voor publiek.    

Volledig scherm
De taai-taaiband tijdens de intocht © Esme Soesman
Volledig scherm
De kluspiet © Esme Soesman
Volledig scherm
Cadeaus en bagage worden in een lange rij doorgegeven. Vanaf het Havenplein, via Appelmarkt en Dam, belanden de logeerspulletjes van Sinterklaas in het in het Stadhuismuseum gevestigde Sinterklaashuis © Esme Soesman