Stad en Lande is benieuwd wat kinderen hun mooiste of fijnste plek op Schouwen-Duiveland vinden
Volledig scherm
Stad en Lande is benieuwd wat kinderen hun mooiste of fijnste plek op Schouwen-Duiveland vinden © Esme Soesman

Kinderen creatief aan de slag met Plekken van Plezier

ZIERIKZEE -  Ter ere van het eigen 80-jarig bestaan heeft Stad & Lande Schouwen-Duiveland jubileumprijsvraag uitgeschreven. Kinderen (groep 5 tot en met 8) kunnen er een uitstapje voor de hele klas mee winnen.

De prijsvraag haakt in op het thema van Open Monumentendag: Plekken van Plezier! Kinderen (individueel of met de klas) worden uitgedaagd hun mooiste of fijnste plek op het eiland in de schijnwerpers te zetten. Door te dichten, te knippen en plakken of met foto en film. Inzendingen moeten voor 1 november binnen zijn. Zie voor inspiratie en info: mijnstadenlande.nl. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Aula's bij uitvaart zijn gevuld met leegte, ‘zo triest!’
    PREMIUM

    Aula's bij uitvaart zijn gevuld met leegte, ‘zo triest!’

    ZIERIKZEE - Door de veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus mogen bij een uitvaart van een overledene maximaal dertig mensen aanwezig zijn. ,,De aula’s zijn gevuld met leegte”, hoort Rosalinde van Ingen Schenau. ,,Zo triest!” Wanneer iedereen die noodgedwongen thuis moet blijven nu eens een bloem met persoonlijk kaartje op een lege stoel laat leggen, bedacht de Schouwse kunstenaar. ,,Dan ervaren de nabestaanden op het moment dat ze achter de kist binnen komen, toch nog de warmte van al die mensen om hen heen.”