Florus van der Paauw (l) en Wim in 't Veld twee van de initiatiefnemers achter De Puupe op 't Zijpe waar de zoetwaterleiding aan land moet komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Florus van der Paauw (l) en Wim in 't Veld twee van de initiatiefnemers achter De Puupe op 't Zijpe waar de zoetwaterleiding aan land moet komen. © Marieke Mandemaker

Kilometers lange ringwaterleiding moet landbouw door droge periodes slepen

NIEUWERKERK - Florus van der Paauw heeft een droom: eind 2023 ligt er over heel Schouwen-Duiveland een pijplijn in de grond met zoet water voor de landbouw. Alle boeren hebben een aansluitpunt om in droge perioden hun dorstige akkers te beregenen. En op de weg daar naartoe is hij eigenlijk alleen maar meer overtuigd geraakt van de absolute noodzaak ,,Zonder zoet water is onze agrarische sector ten dode opgeschreven.”

  1. Oma Mien leerde Jakkoo van het strandje van Ouwerkerk te houden en nog altijd gaat hij er volle porrie voor
    PREMIUM

    Oma Mien leerde Jakkoo van het strandje van Ouwerkerk te houden en nog altijd gaat hij er volle porrie voor

    OUWERKERK - Het strandje van Ouwerkerk op Schouwen-Duiveland was het lievelingsplekje van zijn oma Mien Kuijper én de stek waar hij tig keer met zijn kinderen en vishengel kwam. Ondertussen is Jakkoo Brouwer al 25 jaar in de weer om het strand elke zomer acht weken lang puinvrij te maken. Samen met dorpsbewoners, mensen van de campings en andere gebruikers gaat Brouwer zaterdag 9 juli weer aan de schoonmaak. Of-ie het niet eens zat raakt? ,,Nee, nooit.”