Joke Davenne kreeg in de eerste aflevering van de Gouwe van Schouwen aandacht voor haar vrijwilligerswerk. Ze werd aangedragen door Wilma Jansen van het project Vrijwilliger Thuis van SMWO Schouwen-Duiveland.
Volledig scherm
Joke Davenne kreeg in de eerste aflevering van de Gouwe van Schouwen aandacht voor haar vrijwilligerswerk. Ze werd aangedragen door Wilma Jansen van het project Vrijwilliger Thuis van SMWO Schouwen-Duiveland. © Sandra Schimmelpennink

Ken jij iemand op Schouwen-Duiveland die een beetje extra aandacht verdient? Meld hem of haar aan!

ZIERIKZEE - Op wie bent u ontzettend trots? Wie zet zich altijd in voor het welzijn in jouw stad of dorp? Wie trekt altijd zonder morren de lijnen van het voetbalveld, wie zorgt voor zijn ernstig zieke oma en wie is stiekem de ongekroonde burgemeester van het dorp? Die mensen zoeken wij voor de nieuwe rubriek De Gouwe van Schouwen!

 1. Aannemer Boogert woest over streep door hotelplan Haamstede; ‘Wat is een toezegging dan nog waard?
  PREMIUM

  Aannemer Boogert woest over streep door hotelplan Haamstede; ‘Wat is een toezegging dan nog waard?

  BURGH-HAAMSTEDE - Het plan voor het appartementenhotel Noordstaete in het zogeheten Gat van Goudzwaard kan de prullenbak in. Een te hoge stikstofbelasting zit aannemer Hans Boogert in de weg en daar is hij op z’n zachts gezegd ‘flink chagrijnig’ over. ,,Vier jaar lang zijn we hier mee bezig geweest, diverse toezeggingen zijn gedaan. En nu gooien ze het weer op de verkeersintensiteit. Ze halen er gewoon van alles bij.”
 2. Idyllisch strandje aan de Oosterschelde is voor de bontbekplevier: ‘Ze hebben hun rust hard nodig’
  PREMIUM

  Idyllisch strandje aan de Ooster­schel­de is voor de bontbekple­vier: ‘Ze hebben hun rust hard nodig’

  ZIERIKZEE - ,,Dit hek staat niet onder stroom hoor”, zegt Paul Begijn. ,,Als bewijs pakt de boswachter van Natuurmonumenten zonder aarzeling het dunne oranje draad vast. De afrastering bij het idyllische strandje op de kop van de oostelijke havendijk bij Zierikzee oogt volstrekt overbodig. Maar schijn bedriegt. Zeldzame kustvogels leggen daar hun eitjes tussen de scherpe oesterschelpen en zware basaltblokken. Ongewenst bezoek wordt zo op afstand gehouden.
 1. Eeuw oude Middelburgse Seisklok krijgt opknapbeurt
  Play

  Eeuw oude Middelburg­se Seisklok krijgt opknap­beurt

 2. Dokbrug open, versleten Koningsbrug weg
  Play

  Dokbrug open, versleten Konings­brug weg