Volledig scherm

Kaders voor bebouwing natuurgebied Schelphoek aangescherpt

SEROOSKERKE (S) - De piketpaaltjes voor herinrichting van de Schelphoek zijn gezet. De gemeenteraad heeft de kaders voor een opwaardering van het natuurgebied aangescherpt.

Het oorspronkelijke voorstel dat donderdagavond op tafel lag, liet volgens de meeste fracties te veel ruimte voor maximale bebouwingsmogelijkheden. Leefbaar Schouwen-Duiveland (LSD) kwam met een breed gesteund amendement, waarin duidelijk wordt afgebakend wat wel en niet mag in de Schelphoek. Voorop staat dat de natuurlijke en landschappelijke uitstraling van het gebied behouden blijft.

Hoogte

En waar burgemeester en wethouders de ruimte lieten voor bouw van hotelpaviljoens in het kreekbos, heeft de raad die mogelijkheid beperkt tot lintbebouwing op de plek van het huidige hotel-restaurant. Deze nieuwbouw mag bovendien niet hoger worden dan twee bouwlagen, waarbij het wel is toegestaan dat de kap-dakconstructie boven de dijk uitsteekt. Het amendement maakt tevens mogelijk dat de mobiele snackkraam een bouwblok wordt toegekend voor permanente vestiging.

Dagrecreatie

De gemeente neemt de regie om betrokken marktpartijen, mits die zelf met het initiatief komen, bij elkaar te brengen. Doel is dan samen te kijken naar herinrichting van het havenplateau en het strandje voor dagrecreatie. De botenhelling wordt binnen die opzet aangepast aan de huidige eisen. Op het havenplateau zou bovendien een toiletvoorziening moeten komen.

Het LSD-amendement werd mede mede ingediend door de VVD, ChristenUnie, CDA en PvdA en kreeg tevens de steun van de SGP.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Concert The Animals in Bruinisse

    Concert The Animals in Bruinisse

    BRUINISSE - De Britse popgroep The Animals (House of the Rising Sun) krijgt er niet genoeg van. De oude rotten komen zaterdag 27 oktober voor de tweede keer dit jaar naar Schouwen-Duiveland. Op 31 maart en 1 april stonden ze in Brogum Zierikzee. Nu komen ze naar Bruinisse voor een concert in dorpshuis De Vanger. Drummer John Steel (77) richtte in 1957 de band met Eric Burdon in 1957 op. Toetsenist Mick Gallagher is ook van het eerste uur en nog steeds van de partij. De huidige formatie bestaat verder uit zanger/gitarist Danny Handley (die Burdon vervangt) en bassist Roberto Ruis. De Nederlandse band De Maskers 2.0 mag het publiek in Bruinisse opwarmen. Het programma begint om 20.30 uur.