Burgemeester Gerard Rabelink slaat het aanbod van juf Leonie Boot (met microfoon) om een pyjama aan te trekken vriendelijk maar resoluut af.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Gerard Rabelink slaat het aanbod van juf Leonie Boot (met microfoon) om een pyjama aan te trekken vriendelijk maar resoluut af. © Ernesta Verburg

Juf Leonie doet er alles aan, maar helaas, burgemeester Gerard gaat niet voorlezen in pyjama

ZIERIKZEE - Het was een uitgelezen kans om burgemeester Gerard Rabelink een keer in pyjama voor een schoolklas te krijgen. In mei lonkt zijn pensioen, dus eventuele imagoschade bleef beperkt. 

Tussen alle kinderen van de Jan Wouter van den Doelschool in Zierikzee zou de burgemeester woensdag amper opvallen in slaaptenue. Ter gelegenheid van de landelijke Voorleesdag hadden ze hun favoriete pyjama of huispak aangehouden. Net als de juffen. Het driedelig kostuum met ambtsketen viel dus ietwat uit de toon.

Maar daar had schooldirecteur Esther van der Schee rekening mee gehouden. Ze had voor de zekerheid een paar modelletjes meegenomen voor de burgemeester, variërend van een standaard herenpyjama, tot een knusse onesie en een tijdloos slaaphemd voor hem en haar. Rabelink liet zich evenwel niet door juf Leonie Boot verleiden een keuze te maken uit het aanbod. Hij zocht de ontsnapping in zijn ambtsketen. ,,Die mag je niet dragen op een pyjama”, zei de burgemeester lachend tegen de leerlingen.