Volledig scherm
PREMIUM
Paul van Soest (links) en flamencogitarist Alessio Rooders brengen samen de voorstelling DeManvanMaria. © Dick Frederiks

Jozef, Maria en God aan het woord in Zierikzee

ZIERIKZEE - In het Filmtheater in Zierikzee is vanavond de muzikale theatervoorstelling DeManvanMaria te zien. Paul van Soest biedt een nieuwe kijk op het leven van Jezus door de ogen van Jozef, Maria en God.

Een oud en bekend verhaal over een gewone man (Jozef) en een gewone vrouw (Maria) die gewoon samen huisje, boompje, beestje en kinderen willen. Tot het moment dat God om de hoek komt kijken. En de rest is geschiedenis. ,,De voorstelling is geschikt voor atheïsten en gelovigen”, vertelt Paul van Soest, die alle rollen (zowel van Jozef, Maria als God) voor zijn rekening neemt. ,,Er zit geen enkele veroordeling of enige vorm van godslastering in. Ik ben gelovig opgevoed, ging naar een christelijke school en zat op de zondagsschool. Met tranen in mijn ogen heb ik als kind in de kerk gezeten, ontroerd door het kerstverhaal. Ik denk zeker dat er iemand zoals Jezus heeft rondgelopen op aarde, maar geloof niet dat hij nu vanuit de hemel op ons neerkijkt.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement