Joyce van der Pauw (links) schreef het boek 'Lucia' over haar overleden vriendin Loes van Langen. Frans de Valk (rechts) is de partner van Loes. Hij hoopt dat het boek anderen inspireert om over de dood te praten.
Volledig scherm
PREMIUM
Joyce van der Pauw (links) schreef het boek 'Lucia' over haar overleden vriendin Loes van Langen. Frans de Valk (rechts) is de partner van Loes. Hij hoopt dat het boek anderen inspireert om over de dood te praten. © Marieke Mandemaker

Joyce schreef een boek over haar overleden vriendin Loes: ‘Ik bewonder haar openheid over de dood’

ZONNEMAIRE - Haar ‘zwemmaatje’ Loes heeft uitgezaaide kanker. Als Joyce van der Pauw (56) dat verschrikkelijke bericht hoort, begint ze te schrijven. En dat blijft ze doen, tot Loes anderhalf jaar later overlijdt.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.