Jelt Pekaar(l) en Anton de Vlieger tijdens opnamen voor het campagnefilmpje in Theater De Verdieping. Op de achtergrond Cees Möhlmann, regisseur bij Theatergroep Zierik.
Volledig scherm
PREMIUM
Jelt Pekaar(l) en Anton de Vlieger tijdens opnamen voor het campagnefilmpje in Theater De Verdieping. Op de achtergrond Cees Möhlmann, regisseur bij Theatergroep Zierik. © Marieke Mandemaker

Jonge democraat en theatermaker Jelt Pekaar keert terug naar Zierikzee voor campagnefilmpje

Jelt Pekaar (20) voelt zich ‘Zeeuw in hart en nieren’, maar in zijn andere organen begint hij ook een echte Amsterdammer worden. Naast zijn opleiding als Theaterdocent is hij actief in de politiek. Jelt doet een gooi naar het landelijk voorzitterschap van de Jonge Democraten. Zijn campagnefilmpje nam hij weloverwogen in Zierikzee op.

 1. Bjorn traint voor zijn eerste marathon: door de woestijn van Jordanië, voor zijn neefje met leukemie
  PREMIUM

  Bjorn traint voor zijn eerste marathon: door de woestijn van Jordanië, voor zijn neefje met leukemie

  ZIERIKZEE - Je bent 18 en je wilt wat. Dus ga je een marathon lopen. En dan niet een standaard stratenparcours of dicht bij huis iets pittigers langs de kust, maar door de woestijn in Jordanië voor het goede doel. Bjorn Bouwman uit Zierikzee is volop in training. Hij loopt voor zijn neefje, die op bijna vier jarige leeftijd leukemie kreeg, en al die andere kinderen die vechten tegen kanker.
 1. Hasjesstraat: om de haverklap was het naambordje weg
  Play

  Hasjes­straat: om de haverklap was het naambordje weg

 2. Elke dag een cadeautje van Erika tijdens thuisquarantaine
  Play

  Elke dag een cadeautje van Erika tijdens thuisqua­ran­tai­ne