Jelt Pekaar(l) en Anton de Vlieger tijdens opnamen voor het campagnefilmpje in Theater De Verdieping. Op de achtergrond Cees Möhlmann, regisseur bij Theatergroep Zierik.
Volledig scherm
PREMIUM
Jelt Pekaar(l) en Anton de Vlieger tijdens opnamen voor het campagnefilmpje in Theater De Verdieping. Op de achtergrond Cees Möhlmann, regisseur bij Theatergroep Zierik. © Marieke Mandemaker

Jonge democraat en theatermaker Jelt Pekaar keert terug naar Zierikzee voor campagnefilmpje

Jelt Pekaar (20) voelt zich ‘Zeeuw in hart en nieren’, maar in zijn andere organen begint hij ook een echte Amsterdammer worden. Naast zijn opleiding als Theaterdocent is hij actief in de politiek. Jelt doet een gooi naar het landelijk voorzitterschap van de Jonge Democraten. Zijn campagnefilmpje nam hij weloverwogen in Zierikzee op.

,,Ik wil laten zien dat Zierikzee en omgeving belangrijk voor mij zijn en blijven én dat mijn grote passie ‘theater maken’ hier is ontstaan. Bij het zien van de voorstelling ‘De Kraankinderen’ was ik helemaal verkocht. Ik was negen en het volgende jaar mocht ik zelf meespelen onder regie van Cees Möhlmann’’, memoreert Jelt. Hij werd steeds enthousiaster, volgde de Jeugdtheaterschool Zeeland, maakte korte solovoorstellingen en schreef en regisseerde samen met zijn schoolvriend Anton de Vlieger toneelstukken voor leerlingen bij Pontes Pieter Zeeman.