Volledig scherm
De 15-jarige Hugo Paagman en Jonathan van den Berge (r) hebben de frietkar gekocht. Ze krijgen hem pas volgende week. © Marieke Mandemaker

Jonge Bruse frietbakkers geven frituurpan door aan nóg jongere opvolgers

BRUINISSE - Het frietkot van de jonge gasten in de jachthaven van Bruinisse is verkocht. Komende zomer wordt er friet gebakken door nóg jongere gasten.

Achttien waren ze, Noah Rolink en Julius Bremer, die vorige zomer een frietkraam kochten en neerzetten in de jachthaven van Bruinisse. Duizenden bakjes friet gingen er over de toonbank. Maar studie vergde meer tijd van de jongens en de kraam belandde op Marktplaats.

De advertentie werd opgemerkt door Hugo Paagman en Jonathan van den Berge, uit Bruinisse en Ooltgensplaat, die bij elkaar op school zitten in Middelharnis. Zij zijn vijftien. ,,We zeiden tegen elkaar: ‘waarom niet’”, vertelt Hugo. ,,Een eigen onderneming leek ons altijd al leuk en het geld dat we verdienen is mooi meegenomen.”

Het geld voor de kraam hebben de jongens bij elkaar gespaard met baantjes bij BRU17 en in de supermarkt van de jachthaven van Bruinisse. Hun ouders leenden hen de rest. Hugo: ,,Ik denk dat het een succes wordt. Volgende week staan we met de kraam op het eerste feestje. En we kunnen niet wachten tot de zomer.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement