Volledig scherm
De Pul blijft gewoon eens in de drie weken open. © Dirk-Jan Gjeltema

Jeugdsoos De Pul in Bruinisse: liever minder open en lekker druk, dan bijna niemand op een feest

BRUINISSE - De Pul minder vaak open? De leiding van de Bruinisser jeugdsoos kan iedereen geruststellen: dat is niet het geval. Het huidige beleid slaat namelijk goed aan.

Tot een jaar of twee geleden was De Pul elke week open. Ook als er grote feesten waren in Renesse of elders op het eiland. Maar dat heeft geen zin, heeft de leiding geleerd. Zonde om daar vrijwilligers voor in te zetten. De soos ging voortaan nog maar eens in de drie weken open.

En dat werkt, zegt bestuurslid Arjan de Koning. ,,We organiseren dan gelijk ook een leuk feest en dan zitten we ook echt altijd vol. De andere weekenden kunnen onze bezoekers dan naar de andere feesten gaan.”

Weemoed

Toevallig is er de afgelopen tijd wel eens een avondje tussenuit gevallen, waardoor in Bruinisse het idee ontstond dat De Pul de openingstijden nog meer zou beperken. ,,Er is een hele generatie opgegroeid in de soos”, vertelt De Koning, ,,en die wonen er nog bijna allemaal. Het zijn mensen die met weemoed terugdenken aan de tijd dat ze elke week in de soos zaten. Maar de tijden zijn veranderd. Jongeren willen ook naar andere feesten.”

En als ze naar de Pul komen, is dat vaak pas na elven. Rond middernacht, als de Pul alweer bijna dicht gaat, is de drukte op een hoogtepunt. ,,Maar ja, dat is overal. We zouden graag langer open gaan, om het gat van Petit op te vullen, maar dat mag niet van de gemeente. Integendeel: ze zouden liever zien dat de deur nog vroeger dicht gaat. Daarom doen we nu gewoon eens in de drie weken een goed feest. Dan denken bezoekers van nu later ook met weemoed terug aan de tijd die ze in De Pul doorbrachten.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voorkom brand door zonnepanelen: haal een erkend installateur in huis
    PREMIUM

    Voorkom brand door zonnepane­len: haal een erkend installa­teur in huis

    ZIERIKZEE - Na een aantal branden op met zonnepanelen gevulde bedrijfsdaken in 2018 schroeft een toenemend aantal verzekeraars de premies omhoog. Installatie van zonnepanelen dreigt voor bedrijven zo onrendabel te worden. De Saman Groep uit Zierikzee adviseert bedrijven een erkend installateur in de arm te nemen. ,,Sommige installateurs hebben onvoldoende kennis in huis”, zegt algemeen directeur Daniël Lodders van de Saman Groep.