Volledig scherm
Op het kabouterpad in de Boswachterij Westerschouwen ga je op zoek naar rode puntmutsen. © BoswachtersBlog.nl

Jarig Staatsbosbeheer viert feestje in Boswachterij Westerschouwen

BURGH-HAAMSTEDE - Staatsbosbeheer bestaat dit jaar 120 jaar en viert dit op Schouwen-Duiveland met een Boswachtersdag in de Boswachterij Westerschouwen. Op zaterdag 19 oktober zijn er diverse activiteiten voor jong en oud in en rond de excursieschuur.

Tussen 10.00 en 16.00 uur laten boswachters onder meer zien hoe het opzetten van een dood dier te werk gaat. Ook is er een demonstratie carving, waarbij een boomstam met een kettingzaag in een bosuil wordt omgetoverd. 

Kinderen kunnen zelf deelnemen aan allerlei knutselactiviteiten. De allerjongsten gaan verder op zoek naar kabouters. De echte durfals kunnen langs het ‘spookhuistouw’ op ontdekking door het bos. Een stempelkaart (te koop voor 1,20 euro) geeft toegang tot alle activiteiten. Voor een volle kaart kan boven het houtvuur een broodje worden gebakken.

Daarnaast zijn er excursies onder begeleiding van natuurgidsen naar het strand (11.00 uur) en langs paddenstoelen en imposante herfstzwammen (13.30 uur). Aanmelden voor beide excursies moet via de site staatsbosbeheer.nl/schouwenduiveland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement