Jack van der Hoek volgt 12 mei Gerard Rabelink op als burgemeester van Schouwen-Duiveland
Volledig scherm
PREMIUM
Jack van der Hoek volgt 12 mei Gerard Rabelink op als burgemeester van Schouwen-Duiveland © Gemeente Schouwen-Duiveland

Jack van der Hoek wordt de nieuwe burgemeester van Schouwen-Duiveland: ‘Het voelt als thuiskomen’

Update: 22.32 uurZIERIKZEE - De nieuwe burgemeester van Schouwen-Duiveland heet Jack van der Hoek (1963) en komt uit Uitgeest. Hij is momenteel gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. Van der Hoek (D66) neemt op 12 mei het roer over van Gerard Rabelink, die dan met pensioen gaat. ,,Het voelt als thuiskomen”, zegt Van der Hoek in een eerste reactie.

De gemeenteraad van Schouwen-Duiveland kwam donderdagavond -zoals gebruikelijk bij dit soort gelegenheden- achter gesloten deuren bijeen om te stemmen over de voorkeurskandidaat die uit de sollicitatieprocedure is gerold. Voorzitter Robbert Lievense van de vertrouwenscommissie maakte de aanbeveling bekend via een live-beeldverbinding uit het gemeentehuis, in verband met de veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus. 

Van der Hoek volgde de afloop van de stemming daarom achter de computer. De uiteindelijke koninklijke benoeming moet nog worden getoetst door de minister van Binnenlandse Zaken. Maar dat is doorgaans een formaliteit

Eerste aandacht gaat naar slachtoffers coronavirus

De omstandigheden waaronder hij 12 mei aantreedt, zijn bijzonder. Zijn eerste zorg en aandacht gaan uit naar de mensen die ziek zijn geworden door het coronavirus en de economie die volledig is vastgelopen, zegt Van der Hoek.