Jaap Oostvogels met leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van 't Kofschip.
Volledig scherm
PREMIUM
Jaap Oostvogels met leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van 't Kofschip. © Esme Soesman

Jaap tuurt meer naar boven dan wie dan ook; dit keer samen met leerlingen uit Zierikzee

ZIERIKZEE - Hij tuurt meer naar boven dan wie dan ook. Jaap Oostvogels is dé boomveiligheidsinspecteur van  Schouwen-Duiveland. Alle 24.000 gemeentelijke bomen houdt Oostvogels in de smiezen. Dinsdag was hij op 't Kofschip in Zierikzee waar een nieuw lespakket ‘Bomen? Boeien!’ werd gepresenteerd

 1. Voormalig Groene Kruisgebouw in Zierikzee krijgt iets van oorspronkelijke functie terug
  PREMIUM

  Voormalig Groene Kruisge­bouw in Zierikzee krijgt iets van oorspronke­lij­ke functie terug

  ZIERIKZEE - Het voormalige Groene Kruisgebouw aan het Jannewekken in Zierikzee wordt verbouwd tot gezondheidscentrum. In het pand komen zeventien praktijkruimtes voor uiteenlopende zorgfuncties. Daarbij moet volgens de nieuwe beheerder, Reinout van Heiningen van Pandrs uit Middelharnis, bijvoorbeeld worden gedacht aan een podoloog, pedicure, masseur, fysiotherapeut, orthodontist en psycholoog.
 2. Teslapark Brouwerseiland is volgens de gemeente nu nog een utopie
  PREMIUM

  Teslapark Brouwersei­land is volgens de gemeente nu nog een utopie

  ZIERIKZEE - Een vrijwel emissieloos Brouwerseiland is voorlopig een utopie. De kopers van één van de 315 vakantievilla's zijn wellicht nog wel te bewegen om in hun elektrische auto naar het luxe vakantiepark te komen. Maar wanneer je ook naar de huurders, bezoekers en dagrecreanten kijkt, wordt dat al veel lastiger, verwacht wethouder Jacqueline van Burg. ,,Uiteindelijk blijft er dan maar een hele kleine doelgroep over.”