In maart mocht er na lange tijd voor het eerst weer worden gezwommen bij Laco in Zierikzee. Nu gaan de zwemlessen weliswaar door, maar ouders die hun kinderen begeleiden, moeten een coronatoegangsbewijs kunnen tonen.
Volledig scherm
PREMIUM
In maart mocht er na lange tijd voor het eerst weer worden gezwommen bij Laco in Zierikzee. Nu gaan de zwemlessen weliswaar door, maar ouders die hun kinderen begeleiden, moeten een coronatoegangsbewijs kunnen tonen. © Sandra Schimmelpennink

Is zwemles een sport of onderwijs? De ChristenUnie vraagt duidelijkheid van de gemeente Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Is zwemmen een sport of is het onderwijs? De ChristenUnie wil dat de gemeente Schouwen-Duiveland daar een keuze in maakt.

  1. Aart-Jan gaat op z’n knieën voor de zeekraal, maar dan heb je ook wat
    PREMIUM
    met video

    Aart-Jan gaat op z’n knieën voor de zeekraal, maar dan heb je ook wat

    Zelf eten Aart-Jan en Mirjam Bil van De Schorreblomme (Zeeuws voor lamsoor) uit Kerkwerve hun ‘Schouwse zeegroenten’ het liefst zo puur mogelijk. Maar met vers geoogste lamsoor, zeekraal, zeebanaantjes en ijskruid kun je álle kanten op. De huisverkoop van De Schorreblomme is weer begonnen. Voor Aart-Jan betekent dat uren werk op z’n knieën op hun land langs de Oosterschelde. De zeekraal van De Schorreblomme wordt met de hand geoogst.