Volledig scherm
© Thinkstock

Inwoners van Bruinisse struikelen over losliggende stoeptegels

BRUINISSE - Losliggende stoeptegels, overdadigde struikgewassen, parkeerproblemen en hardrijders. Dat is waar bewoners van Bruinisse zich druk om maken, blijkt uit een inventarisatie van de dorpsraad.

Bruënaren zijn klagers, heeft de dorpsraad gemerkt op straat en op Facebook. "De één nog feller dan de ander", aldus dorpsraadlid Marja Maaskant. "We zeiden: we gaan één keer alle klachten inventariseren en aanbieden aan de gemeente Schouwen-Duiveland."

Antwoord

Dat is gebeurd. De lange lijst is gemaild naar wethouder Jacqueline van Burg en die heeft keurig overal antwoord op gegeven. Zo belooft ze dat de gemeente nog dit jaar het wandelpad bij de vijver aan de Boekweitstraat zal opknappen, dat de bestrating in de Vlasstraat en de Dreef wordt aangepakt en dat de beplanting in de Plantage binnenkort zal worden gesnoeid. De kolk in de Molenstraat is al leeggezogen.

Verkeersveiligheid

Maar verreweg de meeste klachten gingen over de verkeersveiligheid in de Noorddijk/Hageweg, die leidt van Aquadelta naar het dorp. Het is daar gevaarlijk, bevestigt Maaskant van de dorpsraad. Maar de wethouder vindt van niet. Die antwoordt dat er door de nieuwe inrichting als fietsstraat gewoonweg niet meer hard gereden kán worden.

De dorpsraad houdt een vinger aan de pols, belooft Maaskant. "Bewoners kunnen met hun klachten altijd bij ons terecht, al kunnen ze de meeste prima kwijt bij de servicelijn van de gemeente."