Volledig scherm
Gerard Rabelink stopt in mei als burgemeester van Schouwen-Duiveland © gemeente Schouwen-Duiveland

Inwoners Schouwen-Duiveland kunnen profielschets nieuwe burgemeester inkleuren

ZIERIKZEE - Inwoners krijgen een stem in de zoektocht naar de nieuwe burgemeester voor Schouwen-Duiveland. De vertrouwenscommissie komt met een enquête, waarin kan worden aangeven hoe de ideale opvolger van Gerard Rabelink er uit ziet.

Voor het opstellen van de profielschets wordt ook een vertegenwoordiging uit de ondernemerskringen en maatschappelijke organisaties geraadpleegd. De profielschets is de eerste stap in het sollicitatieproces voor burgemeesterskandidaten. Daarin staat wat van de nieuwe burgemeester mag worden verwacht en wat hij of zij van de gemeente Schouwen-Duiveland mag verwachten. De enquête onder de inwoners verschijnt binnenkort op de gemeentelijke website.

De profielschets wordt tijdens de raadsvergadering van 5 december vastgesteld en aangeboden aan de commissaris van de koning. Daarna wordt de vacature voor de post op Schouwen-Duiveland open gesteld. Rabelink maakte onlangs bekend dat hij in mei na elf jaar stopt als burgemeester. Hij gaat dan met pensioen.

De negenkoppige vertrouwenscommissie uit het gemeentebestuur staat onder voorzitterschap van LSD-fractievoorzitter Robbert Lievense.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement