Volledig scherm
Een intiem optreden met Lucas Batteau (midden) in de Sint-Adriaanskerk in Dreischor. © Dirk-Jan Gjeltema

Intiem concert in Sint-Adriaanskerk

DREISCHOR - ,,Ik ben al tijden nergens heen geweest, dit voelde echt als een cadeau.” Die woorden vertrouwde een bezoeker singer-songwriter Lukas Batteau toe. Zijn concert afgelopen zaterdagavond in de Sint-Adriaanskerk werd door dertig mensen bezocht.

Met de houten kansel aan hun zij en het Zweedse orgel met 1100 pijpen in de rug, lieten Batteau, Niek Stronks en Steve Savage de liedjes van hun album Dreischor horen. De wind beukte op de grote ramen toen zanger Batteau de liedjes, geschreven in het Schouwse ringdorp, inzette. De opening van song The Rain Is Gone kwam vorig jaar ook tot stand in Herberg De Ring. Dat liedje werd niet ten gehore gebracht. De regen was immers heel dichtbij.

‘Onvergetelijke avond’

Batteau liet zich afgelopen zomer in Dreischor inspireren. Vandaar dat hij voor zijn EP-release en als onderdeel van een mini-tour vanaf Utrecht het dorp Dreischor als eindstation nam. De zanger sprak achteraf van een ‘onvergetelijke avond’. ,,De intieme opstelling op het koor, met als decor een prachtig belichtte Sint-Adriaanskerk maakte het voor ons heel bijzonder om te spelen.” Tussen het spelen door vertelden de muzikanten over de achtergrond van de nummers op het album.

Het commentaar van een bezoeker, verwant aan Herberg de Ring, was veelzeggend. ,,Mogen we zeggen dat je iets gemist hebt als je niet bij dit concert was? Ja dat mogen we. Wat een sfeer, wat een optreden.” Na afloop kreeg Batteau van Stichting vrienden van de Adriaanskerk Dreischor een goede fles wijn (Crémant de Bourgogne Controlée) in handen gedrukt. De nazit in Herberg de Ring was nog lang gezellig. Al bleef de gekregen fles toen nog even dicht. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement