Volledig scherm

Inspiratiecentrum Grevelingen gesloten door oplopende schulden

SCHARENDIJKE - Het Inspiratiecentrum Grevelingen aan de Brouwersdam zit financieel aan de grond.

Het gebouw is met onmiddelijke ingang gesloten voor publiek. Op de internetsite wordt volstaan met de medeling dat 'wordt gewerkt aan herpositionering en herinrichting' van het centrum en dat het tot nader order gesloten is.

Directeur en het brein achter het Inspiratiecentrum Bert Kranendonk, van Kranendonk Experience in Baarn, houdt zich onbereikbaar voor commentaar. Via een woordvoerder laat hij weten geen verdere toelichting te willen geven op de situatie rond het Inspiratiecentrum en wanneer het mogelijk weer open gaat voor publiek.

Naar verluidt kan Kranendonk zijn rekeningen niet meer betalen en is de 'herpositionering' nodig om tijd te winnen voor de schuldeisers.

In augustus werd duidelijk dat het centrum kampt met tegenvallende bezoekersaantallen. Daardoor is een tekort ontstaan van 370.000 euro op de jaarrekening.

Het Inspiratiecentrum is 30 april vorig jaar geopend en werd mede met financiële steun van de gemeente Schouwen-Duiveland en de provincie Zeeland (onder de koepel van het Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta) gerealiseerd.