Een blije dag voor heel veel mensen. De dag, tweede pinksterdag, dat de terrassen weer open gingen. Hier (vlnr) Remco Hanse, Bart van de Velde en Nick den Boer bij de Banjaard in Zierikzee
Volledig scherm
PREMIUM
Een blije dag voor heel veel mensen. De dag, tweede pinksterdag, dat de terrassen weer open gingen. Hier (vlnr) Remco Hanse, Bart van de Velde en Nick den Boer bij de Banjaard in Zierikzee © Ernesta Verburg

Inkoppertje: houd de tijdelijke grote terrassen ook na 1 oktober in stand

ZIERIKZEE - Nog een week te gaan, dan loopt de tijdelijke vergunning af voor grotere terrassen op Schouwen-Duiveland. Maar niet als het aan de VVD ligt. De grote terrassen moeten voorlopig blijven. Ze zijn voor horeca-ondernemers van levensbelang

  1. Topchef Wouter Kik: ‘Ik kan best bot zijn, maar ik vind mezelf geen eikel’
    PREMIUM
    PORTRET

    Topchef Wouter Kik: ‘Ik kan best bot zijn, maar ik vind mezelf geen eikel’

    Hij bracht z’n jeugd door op de boerderij, maar zijn toekomst lag daar niet. ,,Ik vind het boerenleven prachtig, maar heb er de ballen verstand van”, zegt Wouter Kik. ,,Ik ken het verschil niet tussen een trekker en een combine.” De keuken is zijn terrein. In restaurant De Vluchthaven in Bruinisse, waar Kik als 13-jarige jongen kwam te werken, werd de basis gelegd voor een bliksemcarrière als topkok.