Ook horeca- en winkelplein van Camping de Julianahoeve blijft leeg
Volledig scherm
PREMIUM
Ook horeca- en winkelplein van Camping de Julianahoeve blijft leeg © Ernesta Verburg

In heel Renesse is geen witte kentekenplaat meer te bekennen

RENESSE - Miljoenen zijn er in Renesse gestoken. Mil-joe-nen. En toen de gemeente eenmaal begon met nieuwe straatstenen, deden zo'n beetje alle ondernemers mee. Het dorp heeft een totale metamorfose ondergaan. Alleen is er niemand die het ziet.

,,Hebt u misschien pannenlappen?” Het is een bizarre uit-het-niets-vraag in een stille, uitgestorven souvenirwinkel aan de kerkring. Eigenaar Ronald de Roo kijkt even rond en schudt dan zijn hoofd. Nee, pannenlappen heeft hij niet. De klant knikt vriendelijk en haast zich vervolgens naar buiten. ,,De laatste toeristen", zegt Ronald's dochter Kirsten achter de kassa. ,,En een van de weinige klanten vandaag. Vanochtend kwam er nog iemand een Zeeuwse vlag halen en dat was het. Dit wordt een héél vreemd seizoen.”

  1. Flierefluiter Maris Bom vindt uiteindelijk zijn route
    PREMIUM
    ik werk op schouwen-duiveland

    Fliereflui­ter Maris Bom vindt uiteinde­lijk zijn route

    BURGH-HAAMSTEDE - Het heeft even geduurd tot Maris Bom (37) zich rijp genoeg voelde om het bedrijf van zijn vader over te nemen. ,,Ik was nogal een flierefluiter’’, lacht hij wat verontschuldigend. Begin dit jaar zette hij toch de stap. Inmiddels verzorgt hij met DPA in Burgh-Haamstede wereldwijd allerlei soorten transport. Vervoer naar Afrika is zijn specialiteit. Niet vreemd gezien zijn achtergrond.