De deelauto in Bruinisse.
Volledig scherm
De deelauto in Bruinisse. © SD Op Weg

In grote steden al een succes: nu ook deelauto's op Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Wie geen auto heeft maar af en toe even naar de andere kant van het eiland moet, hoeft zijn buren niet langer lief aan te kijken voor een lift. Vandaag zijn de eerste twee van vijf deelauto's op Schouwen-Duiveland neergezet.

 1. Genoeg is genoeg, maar wáár trek je de grens? Soap rond Brouwerseiland begint aan nieuw seizoen
  PREMIUM
  Opinie

  Genoeg is genoeg, maar wáár trek je de grens? Soap rond Brouwersei­land begint aan nieuw seizoen

  ZIERIKZEE - Het Uur U voor Brouwerseiland nadert. Volgende week donderdag velt de Schouwse gemeenteraad het, wat haar betreft, finale oordeel over het bouwplan voor meer dan driehonderd luxe recreatievilla's op dertien kunstmatige eilandjes in de Grevelingen. Hoewel de raadsleden zich maandag in een speciale commissievergadering nog niet allemaal diep in de ziel lieten kijken, werd duidelijk dat een meerderheid vasthoudt aan de motie van vorig jaar. Genoeg is genoeg, klonk het toen.
 2. Plannen om je huis energiezuiniger te maken? De gemeente betaalt mee
  PREMIUM

  Plannen om je huis energiezui­ni­ger te maken? De gemeente betaalt mee

  ZIERIKZEE - Je huis energiezuinig maken en voorbereiden op een gasloze toekomst, kan een duur grapje worden. Al helemaal wanneer het om een ouder pand gaat. Inmiddels zijn er tal van subsidieregelingen in het leven geroepen om huiseigenaren financieel te ondersteunen en zo net dat duwtje in de rug te geven. Waaronder de isolatiepot van de gemeente Schouwen-Duiveland. En daar wordt grif gebruik van gemaakt, ziet milieuwethouder Ankie Smit tot haar tevredenheid.