Volledig scherm
© Thinkstock

In Ellemeet hebben ze liever een speelveld dan een dorpsvisie

ELLEMEET - Liever een speelweide voor jong en oud op Ellemeet dan een dorpsvisie. De dorpsraad Ellemeet onderzoekt of het mogelijk is het geld dat voor die visie beschikbaar is te gebruiken voor uitvoering van het plannetje voor een speelveld op het dorp. 

,,Daar geven we het liever aan uit dan aan een duur bureau'', aldus dorpsraadvoorzitter John Elenbaas. Over dat speelveld is al lang en gedegen nagedacht. Er is een enquête onder dorpsbewoners gehouden, er zijn interviews afgenomen en er is een presentatie geweest. Het plan is om een speelveld te realiseren, waar jong en oud kunnen sporten en elkaar ontmoeten. 

Prangende knelpunten

Het is een idee dat is voortgekomen uit onderzoek in Ellemeet, schetste Elenbaas dinsdagavond de achtergrond tijdens een vergadering van de dorpsraad. ,,En waarvan iedereen heeft gezegd: het zou mooi zijn als dat er zou komen. We hebben hier in Ellemeet nou niet echt hele prangende knelpunten en we zitten hier ook niet op een dorp als Scharendijke waar bijvoorbeeld de oude Plus-locatie weer moet worden ingevuld.'' Beter het geld aan iets concreets besteden dan het 'over de balk te smijten' met één of ander nieuw traject.  

Volgens wethouder Jacqueline van Burg wordt met de dorpsvisie meer beoogd  dan 'het oplossen van knelpunten' alleen. ,,Het gaat ook over een stip op de horizon in de verre toekomst. We willen met elkaar een brede dialoog aangaan. Die dialoog gaat ook over bijvoorbeeld ouderen, eenzaamheid, over kinderen die wegvallen en over ontwikkeling van recreatie. Daar zou voor de korte termijn kunnen uitkomen dat er iets met dat speelveld moet worden gedaan. Wat we noemen: laag hangend fruit.'' 

Wethouder en dorpsraadvoorzitter gaan nog verder met elkaar in overleg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement