Marcel den Broeder met een vers gedraaide bak Star Warsijs.
Volledig scherm
PREMIUM
Marcel den Broeder met een vers gedraaide bak Star Warsijs. © Ernesta Verburg

IJscoman uit Renesse is klaar voor het seizoen: ‘Als de gordijnen open gaan, moet je shinen’

RENESSE - Heb je de keuze uit pak 'm beet 50 smaken, zit nét jouw favoriete ijs er niet bij. Grote kans dat Marcel den Broeder van ICE AT SEA in Renesse ‘m dan ter plekke voor je draait. Zijn machines staan weer aan. De campings gaan op 15 maart open. Het ijsseizoen begint.

Geen grotere ijsfan dan de ijscoman uit Renesse zelf. ,,Het zal mijn kwart Surinaams bloed wel zijn. Ik ben een zoetekauw. Voor ijs kun je me ‘s nachts wakker maken. Ik ben altijd al een liefhebber geweest.” Eentje die vorig jaar zijn kans greep en de ijssalon en recepten van prijswinnend ijsmaker Jaap Geleijnse overnam. Met zijn hele team erbij. Dat gaat prima, zegt Den Broeder. Hij is niet zo’n baasje. ,,We doen dit als team. Ik sta ook gewoon de toiletten te schrobben. Ik ben alleen eigenaar als er problemen zijn.”

  1. Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemeester is de juiste man op het juiste moment voor Schouwen-Duiveland
    PREMIUM

    Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemees­ter is de juiste man op het juiste moment voor Schou­wen-Duiveland

    ZIERIKZEE - Een stevige persoonlijkheid, met gevoel voor humor. Zeker niet afstandelijk. Iemand met oog voor cultuur, economische ontwikkeling, veiligheid en die ruimte geeft om andere argumenten aan te horen. De superlatieven over Jack van der Hoek zijn niet van de lucht. Het is de nieuwe burgemeester die Schouwen-Duiveland verdient en verder kan helpen, zeggen mensen uit zijn omgeving. ,,Hij komt op het juiste moment”, zegt oud-burgemeester Jack Asselbergs.