Een grote regenboogvlag bij het stadhuis van Den Haag op archiefbeeld. De vlag is het symbool van Coming Out Day, de dag voor de acceptatie van mensen met een andere seksuele geaardheid of genderidentiteit.
Volledig scherm
Een grote regenboogvlag bij het stadhuis van Den Haag op archiefbeeld. De vlag is het symbool van Coming Out Day, de dag voor de acceptatie van mensen met een andere seksuele geaardheid of genderidentiteit. © ANP

Iedereen moet zich kunnen ontplooien in Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland streeft ernaar een zogeheten inclusieve gemeente te worden. Dat wil zeggen een gemeente die is gebouwd op talenten en interesses van alle inwoners, ongeacht leeftijd, culturele achtergrond, inkomen en seksuele voorkeur. Om dat te bereiken worden mooie voorbeelden geïnventariseerd en wordt verkend waar het juist nog niet lukt.

 1. Bjorn traint voor zijn eerste marathon: door de woestijn van Jordanië, voor zijn neefje met leukemie
  PREMIUM

  Bjorn traint voor zijn eerste marathon: door de woestijn van Jordanië, voor zijn neefje met leukemie

  ZIERIKZEE - Je bent 18 en je wilt wat. Dus ga je een marathon lopen. En dan niet een standaard stratenparcours of dicht bij huis iets pittigers langs de kust, maar door de woestijn in Jordanië voor het goede doel. Bjorn Bouwman uit Zierikzee is volop in training. Hij loopt voor zijn neefje, die op bijna vier jarige leeftijd leukemie kreeg, en al die andere kinderen die vechten tegen kanker.
 1. Wie heeft uil Fibi gezien?
  Play

  Wie heeft uil Fibi gezien?

 2. Middelburg heeft nu de kleinste bioscoopzaal van Nederland
  Play

  Middelburg heeft nu de kleinste bioscoop­zaal van Nederland