Straks is de auto te gast en hebben de voetgangers alle ruimte om te flaneren tussen nieuwe lantaarnpalen, bankjes, winkels en horecazaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Straks is de auto te gast en hebben de voetgangers alle ruimte om te flaneren tussen nieuwe lantaarnpalen, bankjes, winkels en horecazaken. © Ernesta Verburg

Iedereen in Renesse investeert zich te pletter en dat is goed te zien

RENESSE - Helemaal klaar zo langzamerhand met de afsluitingen en troep op de Hogezoom in Renesse? Nog even doorbijten. De klus zit er bijna op. De metamorfose is gigantisch. Dat wordt donderdag 2 april met een openingsfeest gevierd.

Toen jaren geleden de hele boel nog in beweging moest worden gezet, kreeg Anton Krijnse Locker van Ondernemend Renesse aan Zee te horen dat de gemeente best wilde investeren als de ondernemers zelf ook bereid waren dat te doen. Dat zijn ze, antwoordde hij. Gegarandeerd. ,,En moet je nu eens kijken hoeveel bedrijven aan het verbouwen zijn of al verbouwd hebben. Er wordt enórm geïnvesteerd. Door iedereen. Dat is echt huge. En niet alleen klusjes hè? Iedereen is aan het bouwen. Er wordt zwaar ingezet.”

  1. Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemeester is de juiste man op het juiste moment voor Schouwen-Duiveland
    PREMIUM

    Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemees­ter is de juiste man op het juiste moment voor Schou­wen-Duiveland

    ZIERIKZEE - Een stevige persoonlijkheid, met gevoel voor humor. Zeker niet afstandelijk. Iemand met oog voor cultuur, economische ontwikkeling, veiligheid en die ruimte geeft om andere argumenten aan te horen. De superlatieven over Jack van der Hoek zijn niet van de lucht. Het is de nieuwe burgemeester die Schouwen-Duiveland verdient en verder kan helpen, zeggen mensen uit zijn omgeving. ,,Hij komt op het juiste moment”, zegt oud-burgemeester Jack Asselbergs.