Paul Nieboer (derde van links) pleit voor de terugkeer van de traditie om een zandtapijtje te maken. Maritza Wandel (l) en haar kinderen Elin en Joni doen mee met de workshop van de kunstenaar, net als Ria Schoof (helemaal achter).
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Nieboer (derde van links) pleit voor de terugkeer van de traditie om een zandtapijtje te maken. Maritza Wandel (l) en haar kinderen Elin en Joni doen mee met de workshop van de kunstenaar, net als Ria Schoof (helemaal achter). © Katja van Noort

Hup, strooi eens een tapijtje van zand in je huis; Kunstenaar Paul Nieboer pleit voor terugkeer van de traditie

OUWERKERK - Gooi die Ikea-kunst de deur uit en maak eens een zandtapijt, gewoon voor de kachel of vooruit, buiten in de tuin mag ook. Kunstenaar Paul Nieboer pleit voor de terugkeer van deze traditie. Zaterdag gaf Nieboer een workshop bij het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Buiten weliswaar.

  1. Huisfilmer Henk Verhage maakte spontaan een film over de laatste reis van De Roompot
    PREMIUM

    Huisfilmer Henk Verhage maakte spontaan een film over de laatste reis van De Roompot

    ZIERIKZEE - Als ‘huiscineast’ filmt Henk Verhage zo’n beetje alles wat los en vast zit bij de Museumhaven Zeeland. Beeldmateriaal te over op de plek waar oude schepen en scheepsmotoren worden gerestaureerd. Met zijn film De laatste reis van de Roompot gooit Verhage het over een andere boeg. In dit korte docudrama neemt kapitein Hendrik Hendriks de Boer de kijker mee op de laatste reis van het in 1853 gezonken fregat De Roompot.