Volledig scherm
Kinderen kijken naar een helikopter die over het opvangkamp in Kayangan vliegt, in het noorden van Lombok. © AFP

Hulpactie voor Lombok vanuit Bruinisse

BRUINISSE - Schoonzoon Awan Gunawan en zijn familie komen uit het zwaar getroffen aardbevingsgebied op Lombok. Dus is het vanzelfsprekend dat Jeanette Roos en haar echtgenoot uit Bruinisse zich de ellende op het Indonesische eiland persoonlijk diep aantrekken. Ze zijn een inzamelingsactie begonnen.

Verspreid over Bruinisse zijn collectebussen neergezet. Via de Facebookpagina  van Jeanette kan ook geld worden gedoneerd op rekeningnummer NL69RABO0349700788 van Help Lombok, van schoonzoon Awan en dochter Madelon Bouwens. ,,Elke euro zal ook echt terecht komen waar het nodig is", garandeert Roos. 

Awan is geboren en getogen op Lombok en heeft daar nog veel familie en vrienden wonen. Madelon heeft daar eveneens gewoond en gewerkt. Het eiland beleefde gisteren de derde zware aardbeving in twee weken tijd. Het officiële dodental staat op 347 mensen. Duizenden huizen en andere gebouwen zijn ingestort. Zo'n 20.000 mensen wachten op hulp.

,,We voelen ons machteloos, maar willen op deze afstand toch iets doen", laten Awan en Madelon weten. Het geld wordt gebruikt om water, eten, tenten en medicatie te kopen. De spullen worden door bekenden van de Bruse familie naar de getroffen gebieden gebracht.

Volledig scherm
Een vrouw voert voor haar vernielde huis een gebedsceremonie uit, terwijl haar man gelaten op de puinhoop zit met wat spulletjes die hij nog kon redden. © AFP
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuws mkb kan nog wel wat leren over export: ‘Internationale handel maakt je minder kwetsbaar’
    PREMIUM

    Zeeuws mkb kan nog wel wat leren over export: ‘Internati­o­na­le handel maakt je minder kwetsbaar’

    VLISSINGEN - Zeeland is de provincie met de meeste export. En dat is vooral te danken aan de industrie. Het midden- en kleinbedrijf verkoopt nog maar weinig producten over de grens. En laat kansen liggen, zegt directeur Dick ten Voorde van de Zeeuwse ontwikkelingsmaatschappij Impuls. Ze gaat bedrijven helpen met internationale handel. ,,Het maakt je sterker en minder kwetsbaar.”