Volledig scherm
© Thinkstock

Huisarts Hans Roth schenkt afscheidscadeau aan de mensen

SCHARENDIJKE - ,,Hij is de liefste huisarts die je maar kunt hebben”, zegt huisarts Hanneke Hage over haar collega Hans Roth. ,,De patiënten zullen hem missen. En wij ook.” Bij wijze van afscheidscadeau wordt geld ingezameld voor beweegtuinen in Brouwershaven, Scharendijke en Zonnemaire.

Roth, Hage en Monique Leenhouts hebben met z’n drieën een praktijk, met locaties in Brouwershaven en Scharendijke. Daarnaast zijn er patiënten uit Zonnemaire bij De Waag aangesloten. Na 30 jaar zet dokter Roth een punt achter zijn werk. Toen hem gevraagd werd wat hij voor afscheidscadeau wilde, gaf hij aan iets terug te willen geven aan de mensen. ,,Dat is Hans ten voeten uit.” 

Het idee is nu om in alle drie de plaatsen waar Roth doktert twee beweegtoestellen voor in de buitenlucht te realiseren. Per locatie kost dat zo’n 3000 euro. De Waag heeft ruim 3600 mensen in de praktijk. De huisarts stopt per 1 januari 2020. Medio december is er een groot afscheidsfeest. Leenhouts en Hage zetten De Waag voort, aangevuld met twee nieuwe artsen: Suzanne Glerum en Rosanne Peters.