Volledig scherm
De stationsbank komt terug op de plek waar hij gevonden werd. © Corina Jansen-Verkerk

Houten stationsbank uit 1900
even terug in Brouwershaven

BROUWERSHAVEN - In de kerk van Brouwershaven wordt zaterdag een bijzonder object verwacht: de 3 meter brede houten stationsbank uit 1900.

De bank, die tijdens de Watersnoodramp was weggespoeld, is onderdeel van een tentoonstelling over de voormalige verbinding van Brouwershaven met Rotterdam. De tentoonstelling in de kerk is van 14 tot en met 27 september en toont niet eerder vertoonde foto’s van de oude tram. Het is 65 jaar geleden dat de tram vanuit Brouwershaven werd afgevoerd. De tentoonstelling is dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur in de Grote of Sint Nicolaaskerk te bezoeken.

,,De foto’s en bank en andere voorwerpen halen een stukje historie terug in Brouwershaven”, jubelt Corina Jansen van de stadsraad. Ze is blij dat de bank twee weken lang terug is op zijn oorspronkelijke plek. De bank werd in 1989 door Makelaardij Hanse aan het RTM-museum in Ouddorp geschonken en daar gerestaureerd. De bank die in de wachtkamer stond spoelde tijdens de ramp er werd pas jaren later verwaarloosd teruggevonden in een schuur achter de kerk. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement