Volledig scherm
Het Havenplein in Zierikzee, met links de locatie van het huidige hotel-restaurant Hector © Google Streetview

Hotel-restaurant Hector in Zierikzee staat weer op de rails en is te huur

ZIERIKZEE - Hotel-restaurant Hector in Zierikzee staat weer te huur. Maar dit keer niet omdat de uitbater het plaatje niet meer rond kan krijgen. Integendeel, zegt Yuri Henderikse van Bibitor, de eigenaar van het pand. ,,Omdat wij een vastgoedbedrijf zijn, dat gewoon zijn panden moet verhuren.”

Bibitor nam vorig jaar zelf het heft in handen toen de Wildeman over de kop ging, nadat ook zijn drie voorgangers aan het Haveplein het niet hadden gered. De hotelkamers en het restaurant waren in de loop der jaren 'sleets’ geworden en dus werd het pand grondig gemoderniseerd. Die investering heeft zich dubbel en dwars uitbetaald, aldus Henderikse. De twaalf hotelkamers zitten een groot deel van het jaar vol. Het hotel wordt uitgebreid met twee extra kamers. Ook het grill-restaurant werd sinds de opening afgelopen voorjaar goed bezocht.'

Een logisch moment dus om op zoek te gaan naar een exploitant met horeca-bloed, zegt Henderikse, die de kar kan trekken. Hector blijft in de tussentijd gewoon open en ook het personeel houdt z'n baan. ,,En als we tegen maart nog geen andere huurder hebben gevonden, draaien we gewoon zelf nog een jaartje door.”