Volledig scherm
Zierikzee Hotel Mondragon opent pas in december maar is op open monumentendag alvast open voor publiek. Govert Janzen en Hans Boogert zitten in Suite 31. © Marieke Mandemaker

Hotel Mondragon in Zierikzee doet z’n deuren alvast een paar uur open

ZIERIKZEE - Nog een paar maanden, dan gaat Hotel Mondragon aan de Oude Haven in Zierikzee open na de grote verbouwing. Nieuwsgierigen kunnen zaterdag alvast een kijkje nemen tijdens Open Monumentendag.

Govert Janzen kan in ieder geval niet wachten tot het hotel, restaurant Cristó en brasserie 't Gouden Elfje open zijn. In december worden alle 38 hotelsuites opgzo eleverd. Zaterdag is de modelsuite al te bezichtigen. Mét ‘Stockholmbankje’. De chaise longue zou donderdag eigenlijk aankomen in Zierikzee, maar belandde pardoes in de Zweedse stad door een foutje in het transport en arriveerde dus een dag later pas op zijn plek in Mondragon.

Terwijl Janzen met zijn team bezig is met de invulling van het hotel, is bouwbedrijf Boogert nog aan het werk om alles gereed te maken. De metershoge torenkraan staat bijvoorbeeld nog midden in het gebouw. Maar binnenkort wordt-ie afgebroken. Ten teken dat de renovatie nu echt op zijn einde loopt. 

Badhotel

En Mondragon wordt iets moois, voorspelde Janzen, die kan bouwen op ruim dertig jaar ervaring in de hotelwereld. Zijn laatste kunstje verrichtte hij bij het Badhotel in Domburg, dat het onder zijn leiding volledig over een andere boeg gooide en zo het aloude luister hervond. 

In Zierikzee gaan het restaurant en belendende grand café aan de Oude Haven weliswaar deel uit maken van het etablissement, maar ze opereren ook afzonderlijk. Cristó (naar de voornaam Cristobal van Mondragon) en Het Gouden Elfje (het nummer van het pand) krijgen daarom hun aparte naam. Het ‘drieluik’ is tijdens Open Monumentendag geopend tussen 11.00 en 15.00 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement