Co de Vlieger heeft mooie herinneringen aan de twintig jaar dat hij eigenaar was van Hotel Bom in Burgh-Haamstede.
Volledig scherm
PREMIUM
Co de Vlieger heeft mooie herinneringen aan de twintig jaar dat hij eigenaar was van Hotel Bom in Burgh-Haamstede. © Marieke Mandemaker

Hotel Bom 150 jaar: ‘Op den duur waren we elke dag geopend en het zat altijd vol’

BURGH-HAAMSTEDE - Hotel Bom in Burgh-Haamstede is een begrip. En dat blijkbaar al 150 jaar. ,,Het is puur toeval dat ik het ontdekte’’, zegt bedrijfsleider Maarten Noot. 

Sinds Jan Bom en zijn vrouw Pieternella van der Klooster in januari 1870 de regtkamer aan de Noordstraat van de gemeente Haamstede huurden, draagt deze zaak de naam Hotel Bom. Dit 150-jarige jubileum wordt dit jaar op diverse manieren gevierd.

Maarten Noot zocht in overleg met de huidige eigenaar Jeroen Botty een leuke aanleiding om onder eigen label, bier te presenteren. Met dank aan regionaal geschiedschrijver Wim de Vrieze kwam Noot veel te weten over de historie van dit pand dat in de 17de eeuw al een herberg annex paardenstalling was. ,,Hotel Bom 150 jaar  loopt als rode draad door 2020. Onder meer met dat bier onder eigen label dus, mét een foto van die eerste uitbater Jan Bom. En tijdens de avondmarkten willen we ‘piletten’ uitdelen. Dat zijn de voorlopers van de lolly, een soort Zeeuwse Babbelaar op een stokkie’’, vertelt Noot.