Volledig scherm
© Thinkstock

Horeca Schouwen-Duiveland verzameld op platform

ZIERIKZEE – Om toch omzet te kunnen maken bedenken Schouwse horecaondernemers allerlei manieren om eten af te laten halen en te bezorgen. Zeker nu de maatregelen door het kabinet nog tot minimaal 28 april verlengd zijn. Sinds vorige week zijn veel horecabedrijven terug te vinden op het platform Horeca Schouwen-Duiveland. 

Fotografe Nikki Ruyssenaars en social-media expert Anne-Monique Schouten besloten anderhalve week terug dat ze iets wilden doen voor de horeca die nu op zijn gat ligt. Schouten: ,,Wij werken allebei voornamelijk voor opdrachtgevers in de horeca. Daar kennen we elkaar ook van. En we hebben echt een horecahart. Toen het werk stil kwam te liggen, wilden we op de een of andere manier helpen.” De twee startten de Facebookpagina Horeca Schouwen-Duiveland waar ze tot nu toe ruim vijftig ondernemers in beeld hebben gebracht. Er is ook een Instagram-account aan gekoppeld. 

Hun idee werd enthousiast ontvangen. In korte tijd hadden ze meer dan achthonderd volgers en ook de ondernemers zelf kunnen het idee erg waarderen. ,,Sommigen vragen of er kosten aan verbonden zijn, maar we doen dit echt helemaal voor niks. Nikki gaat langs bij de bedrijven om enkele mooie foto’s te maken en ik maak de teksten voor de berichten erbij.” Volgens Schouten is niet iedere horecaondernemer heel actief op social media, terwijl daar veel kansen liggen. ,,Door een paar echt goede foto’s en berichten per ondernemer geven we ze een steuntje in de rug. Bedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden om op het platform te komen.” 

Of het straks blijft bestaan? Als het aan Schouten en Ruyssenaars ligt wel. ,,We zijn aan het nadenken hoe we dit platform in de toekomst kunnen inzetten. Nu volgen vooral bewoners de accounts, maar het kan later voor de toeristen ook een meerwaarde zijn.”

  1. Brogum doet het nu anders: vakken tekenen op de dansvloer, dat werkt niet
    PREMIUM

    Brogum doet het nu anders: vakken tekenen op de dansvloer, dat werkt niet

    ZIERIKZEE - Nooit meer even hé-le-máál uit je dak gaan bij een concert, dansen tot de laatste zweetdruppel. Nooit meer fluiten en scanderen om een toegift. Het ‘nieuwe normaal’ noopt Brogum te zoeken naar wat wél kan binnen de 1,5 metersamenleving en drijft het Zierikzeese poppodium in de armen van de livestream. Met succes, ziet bestuursvoorzitter en drummer Swen Blikman. ,,Er gebeurt nu vaker dan voorheen iets bij Brogum én we trekken gemiddeld ook nog eens meer bezoekers.”