Het terras van Grandcafé de Werf in Zierikzee in betere tijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terras van Grandcafé de Werf in Zierikzee in betere tijden. © Marieke Mandemaker

Horeca op Schouwen-Duiveland kan in rap tempo met grotere terrassen aan de slag; ondernemers staan te trappelen

ZIERIKZEE - De terrastafels wat uit elkaar schuiven en klaar is Kees. Nou, niet in Renesse. Daar heeft de horeca een gezamenlijk plan in de maak om gasten op hun terrassen veilig én gezellig te ontvangen. De terrassen mogen tijdelijk groter. Ook in Zierikzee staan ondernemers te trappelen om aan de slag te gaan

,,We zijn er helemaal klaar voor", zegt voorzitter Ernesto Besling (Brasserie Maritime) van de stichting Horeca Haven in Zierikzee. Alle zes bij de Zierikzeese stichting aangesloten horecaondernemers hebben een plan gemaakt om hun terras uit te breiden. 

Bezwaarmakers kunnen hun zegje doen

De gemeente Schouwen-Duiveland wil op die plannen zo snel mogelijk een klap geven, maakte burgemeester Jack van der Hoek woensdag bekend. Daarna volgt alsnog een formele vergunningsprocedure, zodat ook bezwaarmakers hun zegje kunnen doen. Ondernemers kunnen ondertussen wel al aan de slag met de uitbreiding van hun terrassen. Op 1 juni om 12.00 uur 's middags mag de horeca open.