Volledig scherm
Senna heeft een rugzak om met kerstknuffels, lampjes en belletjes. © Miranda Barten

Honden lopen mee met Santa Run in Zierikzee

ZIERIKZEE - Haar honden zijn normaalgesproken de grootste modderbalen in de buurt. Maar tegen kerst gaat het kriebelen bij Miranda Barten uit Vlissingen. Dan droomt ze van een grote kerstparade in Zeeland, met haar Berner sennenhonden Senna, Django en Tiago helemaal opgedoft op rij. Zaterdag neemt ze een voorproefje, tijdens de Santa Run die in Zierikzee gehouden wordt. 

Met nog een aantal andere Berners en hun baasjes loopt Barten met haar in kerstoutfit gestoken honden aan de run mee. In landen als Amerika en Italië lustten ze daar wel pap van. Op internet stikt het van de filmpjes van kerstparades waar feestelijk uitgedoste Berner sennenhonden met hun baasjes aan meedoen. Honden met kerstmutsen op, rinkelende belletjes en twinkelende lichtjes. 

De sfeer van die filmpjes inspireerde Barten en andere leden van de dik 230 leden tellende Facebookgroep Berner Vrienden Zeeland om zelf een mini-kerstparade op te tuigen. Afgelopen weekend deden veertien leden dat voor het eerst tijdens de kerstmarkt in Goes. Tijdens de Zierikzeese Santa Run gaat Barten, met wat andere sennenhondliefhebbers uit heel Zeeland, op herhaling. Omdat dat plan redelijk spontaan opborrelde, lukt het niet meer een grote groep bij elkaar te krijgen. In de toekomst wel, hoopt Barten. Zij hoopt in Zeeland nog eens een kerstparade met rond de 50 honden te doen.  

De Santa Run begint om 14.00 uur op het tot Santaplein omgedoopte Havenplein in Zierikzee, met de uitgifte van startbewijzen en kerstmanpakken. Op het Santaplein kun je terecht voor een hapje en drankje en is er muziek van dj Kosta. Om 16.30 uur begint de run zelf, met verschillende startschotten voor prestatie- en funlopers.  De opbrengst is voor het goede doel. Zie: zierikzee.rotarysantarun.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement