De herinrichting van de Hogezoom. Trottoirs en straat zijn op één niveau aangelegd, zodat je lekker breeduit dwars door het dorp kunt lopen
Volledig scherm
De herinrichting van de Hogezoom. Trottoirs en straat zijn op één niveau aangelegd, zodat je lekker breeduit dwars door het dorp kunt lopen © Ernesta Verburg

Hogezoom Renesse gaat nu al dicht voor auto's en motoren

RENESSE - De proef met de afsluiting van een deel van de Hogezoom in Renesse voor gemotoriseerd verkeer is vervroegd. Morgen gaat de proef al in, in plaats van 1 juli zoals was gepland.

Dat heeft te maken met de aanstaande versoepeling van coronamaatregelen en met Hemelvaartsdag en Pinksteren, die er aan komen. Door de weg deels af te sluiten voor auto's krijgen voetgangers volop de ruimte om zich keurig aan de anderhalve meter afstand te houden.

Drastisch op de schop

De afsluiting geldt voor het deel tussen de kruising van de Hogezoom met de Oude Moolweg en de Jan van Renesseweg. Recent is de Hogezoom drastisch op de schop gegaan waardoor het mogelijk is de weg tijdelijk af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Voor vrachtwagens die komen bevoorraden, zijn venstertijden ingesteld. Door de weg bijvoorbeeld in het hoogseizoen af te sluiten kunnen fietsers en voetgangers lekker veilig over de weg zwieren. 

Aan het doel van de pilot en het verdere vervolg is door de vervroeging niets veranderd. Dit najaar wil de gemeente met dorpsraad en ondernemersvereniging kijken wat de gevolgen van de tijdelijke afsluiting zijn.