Volledig scherm
© Thinkstock

Hof schrapt celstraffen Duitse Schalke-hooligans

DEN BOSCH - Het gerechtshof in Den Bosch heeft de celstraffen van zes Duitse hooligans vrijdag omgezet in taakstraffen in combinatie met voorwaardelijke celstraffen. De zes gingen op 12 april 2015 in Renesse op de vuist met politie, portiers en beveiligers.

Twee verdachten werden door het hof vrijgesproken. De acht mannen maakten deel uit van een groep van ongeveer zeventig Schalke ‘04-Ultra’s. Die waren na de thuiswedstrijd tegen Freiburg vanuit Gelsenkirchen naar Renesse gereden. Het was een afscheidsfeestje voor één van hen die snel erna de gevangenis in moest.

In Renesse ging het echter helemaal mis. Rond half drie die nacht ontstond er ruzie bij het verlaten van een discotheek in de Schouwse badplaats. Twee voorbijgangers werden mishandeld en daarna kwamen politie en beveiligers van de horeca in Renesse erop af. Daarop keerde het geweld zich tegen hen. Agenten werden geslagen en geschopt, sommigen ook toen ze al op de grond lagen. Een agent werd met een bierpul op z’n achterhoofd geslagen en een ander kreeg een karatetrap. Eén agent raakte door het geweld bewusteloos.

Uiteindelijk werden elf raddraaiers vervolgd. Acht werden twee en drie jaar gelden veroordeeld tot straffen van drie, vier of vijf maanden cel. Drie werden vrijgesproken. De vijf mannen die uiteindelijk voor de rellen zijn veroordeeld hebben van het hof taakstraffen van 100, 120 en 150 uur gekregen. Allemaal kregen ze daar bovenop een halfjaar voorwaardelijk cel. Tegen de mannen waren celstraffen geëist tot zeven maanden cel. Dat vond het hof niet nodig.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement