Volledig scherm
Schilderij van het stadsgezicht van Zierikzee © Hendrik-Jan Wolter

Het Zeeuwse landschap door de eeuwen heen

ZIERIKZEE - De zaal hing aan zijn lippen, toen schrijver Ad Beenhakker gistermiddag in het Stadhuismuseum van Zierikzee een lezing hield over zijn nieuwste boek, Naar Zeeland! 

Tientallen aanwezigen luisterden naar verhalen over het Thoolse werk van H.J. Wolter, waarover momenteel een tentoonstelling is in het museum. Beenhakker laat in zijn boek aan de hand van zestig schilderijen zien hoe het Zeeuwse landschap gedurende twee eeuwen door schilders uit zowel binnen- als buitenland is vastgelegd: van realisme en impressionisme tot abstract.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hut van de toekomst in Zierikzee heeft zonnepanelen en waterzuivering
    PREMIUM
    VIDEO

    Hut van de toekomst in Zierikzee heeft zonnepane­len en waterzuive­ring

    ZIERIKZEE - Het kriebelt wel een beetje, moet kinderburgemeester Stan van der Wekken toegeven. Als twaalfjarige zou hij nog nét mee mogen doen en hij heeft ook al een paar vriendjes zien rondlopen. Maar zijn hoofdtaak dinsdagochtend beperkt zich tot de officiële opening van het huttendorp in het Hatfieldpark. Samen met zijn 'collega' Gerard Rabelink, omdat het de vijfde keer is dat het bouwfestijn onder de vlag van buurtvereniging Hart van Poortambacht wordt georganiseerd.