Inwoners van Schouwen-Duiveland kunnen parkeerkosten langs de stranden in de kernen afkopen met een speciaal vignet. Maar dat werkt nog niet altijd even goed.
Volledig scherm
PREMIUM
Inwoners van Schouwen-Duiveland kunnen parkeerkosten langs de stranden in de kernen afkopen met een speciaal vignet. Maar dat werkt nog niet altijd even goed. © Dirk-Jan Gjeltema

Het Schouws parkeervignet hapert... en daarom gaan de bonnen de prullenbak in

ZIERIKZEE - Netjes ‘betaald’ met je parkeervignet voor een plekje langs het Schouwse strand of in Zierikzee en toch bekeurd? Je bent niet alleen. Sinds de invoering van dit systeem voor inwoners van de gemeente, hebben zeker 25 mensen bezwaar gemaakt tegen de boete. Die zijn in dat geval onterecht en worden verscheurd, laat wethouder financiën Daniël Joppe weten.

  1. Er kúnnen 30.000 parkeervignetten de deur uit, 2700 Schouwen-Duivelanders hebben er inmiddels één gekocht
    PREMIUM

    Er kúnnen 30.000 parkeervig­net­ten de deur uit, 2700 Schou­wen-Duivelan­ders hebben er inmiddels één gekocht

    ZIERIKZEE - Ruim een week nadat inwoners van Schouwen-Duiveland het konden aanvragen, hebben 2760 mensen een parkeervignet aangeschaft. Bij dat aantal (gerekend tot en met donderdag) zit ook de aanvraag van wethouder Ankie Smit. Zij behoort tot de inwoners die het graag willen hebben, maar ze heeft geen idee hoeveel inwoners uiteindelijk een parkeervignet gaan aanvragen.