Volledig scherm
De informatiebijeenkomst over de wijkcirkel bij Brugzicht in Zierikzee © Dirk Jan Gjeltema

Het is geven en nemen bij wijkcirkel Poortambacht

ZIERIKZEE - Geen kommer en kwel. Maar mensen met een beperkt sociaal netwerk die elkaar af en toe een handje helpen. Dat is zo’n beetje het idee achter de wijkcirkel in het Zierikzeese Poortambacht. Woensdag vond een eerste bijeenkomst plaats.

In Goes draait de wijkcirkel al een maand of acht. Met positief resultaat. ,,Niet alleen omdat mensen op een bepaald vlak hulp hebben gekregen, maar ook omdat ze hun eigen kwaliteiten kunnen inzetten", zegt Monique Schipper van SMWO Schouwen-Duiveland. ,,Het is ook een verrijking van jezelf.”

Koken

Want de één draait zijn hand niet om voor het ophangen van een schilderijtje, maar durft niet alleen op doktersbezoek. De ander kan weer koken als de beste, maar zou dolgraag  eens samen met iemand naar de bioscoop. Het is geven en nemen, maar geen voor-wat-hoort-wat, verduidelijkt Schipper. ,,Het werkt niet zoals het in de ruilwinkel werkt.” 

Zodra mensen zich melden, wordt wekelijks een bijeenkomst belegd. Daar kunnen mensen hulpvragen en kwaliteiten uitwisselen. Meer info: via m.schipper@smwo.nl. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement