Nanda en Hans van der Velden, met op de achtergrond dochter Carlijne (links), zoon Koen (rechts) en Carlijne's man Jan (midden) op Zonnedorp
Volledig scherm
Nanda en Hans van der Velden, met op de achtergrond dochter Carlijne (links), zoon Koen (rechts) en Carlijne's man Jan (midden) op Zonnedorp © Ernesta Verburg

Het is een jaar om nooit te vergeten op vakantiepark Zonnedorp

Zodra het boeken in januari weer begint, zit Nanda van der Velden uit Uden om 7.00 uur 's ochtends achter haar computer om een plek te scoren op Vakantiepark Zonnedorp in Renesse. Zinloos dit jaar, blijkt nu. Van de 70 toeristische plekken zijn er dit Hemelvaartweekend zeven bezet.

Het verschil is enorm, merken Nanda en haar man Hans - die al een jaar of twaalf op Zonnedorp komen. Normaal gesproken met de duikclub van Hans, maar de rest van de groep heeft het tripje geschrapt. Het veld waar de familie met camper en caravan staat, is nagenoeg leeg. ,,Het is heel anders dan anders. We hadden al zoiets van: zitten we hier wel op de goede camping?”

Klagen doen ze niet, de Udenaren. Al genieten ze normaal gesproken met volle teugen van de drukte op camping, dorp en strand. ,,Dan is het overal gezellig vol. Het is op de één of andere manier ook altijd lekker weer.” Dit jaar is alles anders. ,,Dat heeft ook wel iets. We kunnen hier best mee leven. Maar als we mogen kiezen: doe dan maar lekker zoals normaal. Ik denk dat we dit jaar nooit zullen vergeten.”