Sinterklaas gebruikt het hofje aan de Sint Domustraat in Zierikzee voor het inpakken en opslaan van cadeaus. Alles veilig achter het hek dus en pepernoten in een netje op 1,5 meter afstand.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinterklaas gebruikt het hofje aan de Sint Domustraat in Zierikzee voor het inpakken en opslaan van cadeaus. Alles veilig achter het hek dus en pepernoten in een netje op 1,5 meter afstand. © Katja van Noort

Het Huis van Sinterklaas in Zierikzee blijft dicht; ‘Maar zo maken we er toch nog een leuk feest van’

ZIERIKZEE - Davey (3) en Olivia (4) Bevelander trekken hun moeder aan hun jas. ,,Kom, gaan we nog meer Pieten zoeken?” Het Huis van Sinterklaas in Zierikzee blijft ook dit jaar in verband met de coronaregels dicht voor bezoekers. Maar op drie locaties verspreid over de stad, konden de kinderen hun decemberhelden zaterdag toch nog persoonlijk ontmoeten.

 1. Skatend en lasergamend afscheid nemen van je oude school: ‘Dit is een droom’
  PREMIUM
  Video

  Skatend en laserga­mend afscheid nemen van je oude school: ‘Dit is een droom’

  Lekker doen wat je een half jaar geleden écht niet hoefde te proberen. Los gaan in de gangen en lokalen van het Pieter Zeeman Lyceum in Zierikzee. Leerlingen en docenten namen dinsdag afscheid van het oude schoolgebouw dat binnenkort wordt gesloopt. Ze scheurden met skateboards door de gangen, schoten met verfkogels op klasgenoten en er werd gedanst, graffity gespoten, archery tag beoefend en gelasergamed. ,,Dit is een droom.”
 2. Boswachter Eddie houdt zich nu noodgedwongen even gedeisd, maar heeft wél al 1000 kilometer in de benen
  PREMIUM

  Boswachter Eddie houdt zich nu noodgedwon­gen even gedeisd, maar heeft wél al 1000 kilometer in de benen

  Eddie Wolfswinkel heeft 1000 kilometer in de benen zitten. En geen dag, zelfs geen uur, is hetzelfde geweest. Een rollercoaster noemt de Zeeuwse boswachter zijn reis. De loper uit Colijnsplaat, die op de Bevelanden en Schouwen-Duiveland werkt, maakt een voettocht van Sicilië naar Nederland om geld op te halen voor kinderen met de ziekte van Lyme. Door een voetblessure houdt hij zich even gedeisd, maar op 1 januari hoopt Wolfswinkel zijn reis fris en fruitig voort te zetten.