Volledig scherm
PREMIUM
Dorpsraad-secretaris Kor van de Werve, Wim Schot, Ad Verseput, loco-burgemeester Jacqueline Van Burg en Martin Timmermans halen de Dreischorse Vlag van zijn grafsteen omhoog. © Marieke Mandemaker

Het graf van Opa Kip heeft weer een naam

DREISCHOR - Opa Kip, de oudste en misschien wel de beroemdste inwoner van Dreischor, had jaren een anoniem graf, omdat een naambordje ontbrak. Met de onthulling van een nieuwe grafsteen is daar vandaag verandering in gekomen. 

 1. Oude privileges van Zierikzee ontcijferd; Meer dan 850 documenten geven indruk van glorie en macht
  PREMIUM

  Oude privileges van Zierikzee ontcijferd; Meer dan 850 documenten geven indruk van glorie en macht

  ZIERIKZEE - Het historisch waardevolle archief van Zierikzee heeft weer een geheim prijsgegeven. Alle privileges die de stad in de periode 1275 tot 1807 kreeg van keizers, hertogen en graven zijn in een leesbaar handschrift overgeschreven. Het gaat om meer dan 850 stukken, veelal op perkament en voorzien van de meest prachtige zegels. ,,Kunststukjes op zich”, zegt gemeentearchivaris Ineke van den Broek.
 2. Voorkom brand door zonnepanelen: haal een erkend installateur in huis
  PREMIUM

  Voorkom brand door zonnepane­len: haal een erkend installa­teur in huis

  ZIERIKZEE - Na een aantal branden op met zonnepanelen gevulde bedrijfsdaken in 2018 schroeft een toenemend aantal verzekeraars de premies omhoog. Installatie van zonnepanelen dreigt voor bedrijven zo onrendabel te worden. De Saman Groep uit Zierikzee adviseert bedrijven een erkend installateur in de arm te nemen. ,,Sommige installateurs hebben onvoldoende kennis in huis”, zegt algemeen directeur Daniël Lodders van de Saman Groep.