Het dak gaat er af bij de laatste Goud voor Oud

VIDEOBURGH-HAAMSTEDE -De laatste keer was minstens 20 jaar geleden. Maar bij Goud voor Oud stonden de zussen Gré (80) en Wil (77) Berrevoets weer even samen te swingen. Tussen héél véél andere dansende lijven. Het dak tijdens de allerlaatste Goud voor Oud ging er donderdag af.

 ,,Geweldig evenement”, jubelt Gré uit Serooskerke. Als een jong veulen staat ze te twisten met haar zus, die in de Cornelia in Zierikzee woont. ,,Alles is leuk hier. Het sfeertje is goed. Ik ben in Zierikzee opgegroeid en zie hier mensen terug die ik jaren niet heb gezien.” 

Oók dat is het mooie aan Goud voor Oud. Het jaarlijkse feestje voor (telkens 1000) senioren van Schouwen-Duiveland. ,,Als je nou praat over gemeenschapsgevoel dan vind je het hier in Burgh-Haamstede bij dit evenement. Waar jong en oud samenkomen”, vatte burgemeester Gerard Rabelink de happening samen. 

Quote

Hier gaan ze in Zeeland nog lang over napraten

Frans Bauer

Dansje

Van de dansers van Elly Geelhoed en de leerlingen van Pieter Zeeman tot de vele vrijwilligers die zich op allerlei manieren inzetten. Om tussendoor als het even kan een dansje mee te doen. Bij geen enkel optreden is het rustig, maar bij Frans Bauer gaat het dak er definitief af. ,,Hier gaan ze in Zeeland nog lang over napraten", roept de zanger voor hij ‘Geen centen maar spullen’ inzet. Dit nummer dat hij net heeft uitgebracht met rapper Donnie is direct een megahit. 

Volledig scherm
Zelfs burgemeester Rabelink kan niet stil blijven zitten bij Goud voor Oud. © Marieke Mandemaker

Grote eer

Dik 40 landelijke artiesten traden in 13 jaar tijd bij Goud voor Oud op. Boerderij Molenberg tastte als sponsor voor het geheel verzorgde feestje jarenlang diep in de buidel, maar zet er nu een punt achter. Super jammer, klinkt het van alle kanten. Maar vooral ook: gewéldig dat ze dit al die tijd hebben gedaan. ,,We hebben door die 13 jaar heel veel plezier en liefde voor anderen in onze broekzak zitten”, zegt Ria Scheffer - Van Vossen. Zelf was ze al die tijd actief als coördinator van de contactpersonen van instellingen en van het vervoer. Een megaklus, maar dat ziet Ria anders. ,,Ik ben blij dat ik dit mocht doen en vind het juist een hele grote eer. Als je die gezichten in de zaal ziet, dan voel je je rijk. Na afloop zijn mijn handen blauw, van alle mensen die laten merken dat ze hebben genoten.”

Volledig scherm
Zelfs na afloop van zijn optreden neemt Frans Bauer nog uitgebreid de tijd. Om op de foto te gaan met de dansers van Elly Geelhoed en om te praten met de radiomakers van ROSD © Esme Soesman