Leerlingen van ’t Kofschip uit Zierikzee mogen van Wilco Jacobusse (l) van Nationaal Park Oosterschelde een opgezette bontbekplevier aaien voordat ze aan hun schoonmaakactie voor de vogel beginnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van ’t Kofschip uit Zierikzee mogen van Wilco Jacobusse (l) van Nationaal Park Oosterschelde een opgezette bontbekplevier aaien voordat ze aan hun schoonmaakactie voor de vogel beginnen. © Marieke Mandemaker

Het bedje voor de bontbekplevier is opgemaakt; nu wegwezen, mensen!

ZIERIKZEE - Zijn bedje is opgemaakt en gekuist. Als mensen nu wegblijven van het strandje aan het havenhoofd van Zierikzee, kan de bontbekplevier weer rustig broeden.

  1. Taakstraf voor hoofdagent die verzekering probeerde op te lichten door Camaro in brand te steken

    Taakstraf voor hoofdagent die verzeke­ring probeerde op te lichten door Camaro in brand te steken

    MIDDELBURG - Voor een poging om de verzekering op te lichten heeft de rechtbank in Middelburg woensdag de 54-jarige V. I. uit Scharendijke een voorwaardelijke taakstraf van dertig uur opgelegd. Het Openbaar Ministerie (OM) had het dubbele geëist. I. was in het bezit van een Chevrolet Camaro, maar wilde de wagen, waar hij 11.750 euro voor had betaald, weer van de hand doen. Hij zette de auto op Markplaats maar dat leverde geen kopers op.