Volledig scherm
De hoofdingang van camping Duinrand in Burgh-Haamstede. © Dirk-Jan Gjeltema

Herinrichting van camping Duinrand in Burgh-Haamstede weer stapje dichterbij

BURGH-HAAMSTEDE - Eigenaar Machiel Blom van Duinrand kan beginnen met het haalbaarheidsonderzoek voor de veelbesproken herinrichting van zijn camping in Burgh-Haamstede. Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland hebben hun handtekening gezet onder de intentie-overeenkomst met Fiorinvest, de financieringsmaatschappij van Blom.

Blom krijgt tot 31 januari de tijd om duidelijk te maken dat zijn plan inhoudelijk en financieel haalbaar is. Hij moet aantonen dat hij binnen de bestaande regels van de gemeente en de provincie blijft, met betrekking tot recreatiebebouwing. B en W nemen nadien uiterlijk een maand de tijd om het onderzoek te beoordelen. Vervolgens wordt het plan uitgewerkt in een definitief voorstel, dat dan wordt getoetst aan de ruimtelijke eisen.  

Luxe park

In de intentie-overeenkomst is precies opgenomen wat Blom wil met Duinrand. Zijn bedoeling is de bestaande camping (ruim 600 eenheden) om te bouwen tot een luxe park met maximaal 220 recreatiewoningen. Verder moet er een centraal logeergebouw komen en aanvullende voorzieningen zoals een kantoor met receptie, winkels, horeca, een atelier, een indoor speeltuin en een zwembad met wellness. De huidige dienstwoningen op het terrein worden gesloopt. Op één na, dat huis wordt verbouwd voor permanente bewoning.

Uit de overeenkomst blijkt dat Blom nog steeds in onderhandeling is over aankoop van grond van de naastgelegen camping. Over de aankoop van twee andere belendende percelen heeft hij al wel overeenstemming bereikt met de eigenaar. De provincie heeft laten weten geen aanvullende eisen te stellen, zo lang de planontwikkeling binnen het bestaande recreatieve gebied plaatsvindt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement